Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
    • NL NL
      • NL NL
      • FR FR
    •   0

    Wild Thing

    Met jou weet men wat voor vlees ze in de kuip hebben. Je staat nog altijd op scherp. Mensen zijn helemaal wild van je.
    Gebruik #rebootfood en wij delen jouw creaties op Facebook en INSTA.

    Jouw keukenhulpjes:

    Jouw inspiratie voor in de keuken:

    Hertensteak & gamba’s op de BBQ

    Wat heb je nodig?

    Ingrediënten

    4 personen

    • Hertensteak 4x150g
    • Grote gamba’s 4 st
    • Spruitjes 400g
    • Spek 50g
    • Vaste aardappelen 4st
    • Zoete ui 2st
    • Gele wortel 2st
    • Flespompoen 1/4
    • Citroentijm 1st
    • Limoen 2el
    • Honing 1 scheutje
    • Olijfolie 1 scheutje
    • Arachideolie 1 scheutje
    • Ciderazijn 50g
    • Gezouten boter 4g
    • Kardemonzaadjes Een snuifje
    • Peper en zout

    Hoe maak je het?

    Hertensteak op de BBQ

    1
    Bak de 4 hertensteaks aan beide zijden op een tafelBBQ, kruid met peper en zout.
    2
    Laat de hertensteaks even rusten en serveer.

    Gamba’s op de BBQ

    1
    Plet 2 teentjes knoflook en meng met citroentijm met sap en rasp van 1 limoen, doe er 1dl olijfolie bij en kruid met peper en zout.
    2
    Rijg de gamba’s op een metalen spies, wrijf de gamba’s in met de marinade en laat dit een tijdje intrekken (dit kan je ook een de dag op voorhand doen).
    3
    Leg de gamba spiesen op de BBQ en bak 2 min. aan elke zijde.
    4
    Kruid af met peper en zout.

    Gebakken spruitjes met spek

    1
    Kook de spruitjes beetgaar.
    2
    Bak het gesneden spek en meng met de spruitjes.
    3
    Bak op met boter en kruid met peper en zout.

    Gepofte ui met gele wortel en pompoen

    1
    Snijd de uien in parten, de flespompoen en gele wortel in grove stukken.
    2
    Leg deze in een ovenschaal en giet er de honig, boter en ciderazijn over.
    3
    Meng dit geheel en verpak de ovenschaal met zilverfolie.
    4
    Plaats dit de oven op 180° graden en bak 30 à 35 minuten.
    5
    Controleer de gaarheid en haal het gerecht uit de oven.
    6
    Kruid af met peper en zout.

    Serveertip: Je kan dit gerecht ook buiten bereiden met de keramische BBQ. Een fijne outdoor activiteit voor het hele gezien. Ontdek hem hier.


    Verschil in bereidingswijze hertensteak en hertengebraad

    Bij hertensteak gebruik je best een tafelBBQ.
    Bereidingswijze vind je in gerecht hierboven.

    Bij een hertengebraad gebruik je een keramische BBQ.

    • Warm de keramische BBQ tot 150°.
    • Bak het gebraad een 15 à 20 min. aan beide zijden.
    • Laat even rusten en snijd in kleine plakken.

    Teriyaki van kippenspiesje op de BBQ

    Wat heb je nodig?

    Ingrediënten

    4 personen

    • Kipfilet 600g
    • Soyasaus 2dl
    • Steranijs
    • Sinaasappel 1st
    • Siroop 1el
    • Knoflook 1 teentje
    • Peper en zout Een snuifje

    Hoe maak je het?

    Teriyake marinade

    1
    Neem:
    • 2 dl zoete soyasaus
    • 1 eetlepel siroop
    • 1 teentje knoflook
    • 1 sinaasappel ( sap )
    • steranijs
    2
    Kook alles gedurende 10 minuten en laat afkoelen.

    Kippenspiesjes

    1
    Snijd de kippenboutjes in kleine stukjes.
    2
    Rijg ze aan een spies (hout of metaal).
    3
    Breng de marinade aan met een kwast en laat de kippenspiesjes 24h in de koelkast rusten.

    BBQ

    1
    Bak de kippenspiesjes op de tafelBBQ. Draai ze regelmatig om.
    2
    Kwast vlak voor het serveren nog even snel een laatste keer een klein beetje Teriyaki saus over de spiesjes, zo gaan ze mooi glanzen.

    Serveertip: Wil je wat extra flavour, leg dan enkele plakjes sinaasappel op de grill van de BBQ en serveer dit bij het gerecht. Dit recept is trouwens helemaal kidsproof.