Gratis snijplank bij elke aankoopschijf van €30!

Miss Naughty

De ondeugd straalt ervan af. Wees gerust. Dat zalig zondigen blijft ons geheimpje. Geniet ervan met volle teugen. Je blijft om in te bijten.
Gebruik #rebootfood en wij delen jouw creaties op Facebook en INSTA.

Jouw keukenhulpjes:

Jouw inspiratie voor in de keuken:

Trio van oester

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

2 personen

  • Oesters (platte Zeeuwse of Creuse) 3 st
  • Avruga (haringeitjes) of kaviaar 1 kl
  • Geraspte gember 1 kl
  • Bleekselderij 10g
  • Wakame 10g
  • Rammenas 20g
  • Zeevenkel of kervel 5g
  • Salty finger/ zeekraal 25g
  • Granny Smith appel 1/6 appel
  • Zure room 2el
  • Limoensap 1el
  • Chardonnay azijn 2el
  • Olijfolie 1 scheutje
  • Peper en zout Een snuifje

Hoe maak je het?

Voorbereiding oesters

1
Leg de oester plat op je snijplank en open de oester langs de zijkant met een oestermes.
2
Maak de oester los.
3
Blancheer het zeewier en dresseer dit mooi op een bord.

Oesters met appel, gember en selder

1
Start met de vinaigrette en laat dit even trekken:
  • Geraspte gember
  • Limoensap
  • Chardonnay azijn
  • Olijfolie
  • Zout & peper
2
Snijd de bleekselderij en de Granny smith appel in brunoise (fijne blokjes)
3
Meng dit onder de vinaigrette
4
Kruid met peper en zout
5
Neem de oester en lepel aan 1 kant de salade van appel en bleekselder. Werk af met een plakje radijs en rammenas
6
Besprenkel dit met een beetje gembervinaigrette
7
Werk af met salty finger en wakame

Oesters met Avruga en zure room

1
Meng de zure room met wat zout en peper in een kommetje
2
Doe wat zure room op de oester
3
Werk af met Avruga of Karviaar, een klein stukje zeevenkel en romeinse sla
4
Voeg als laatste een beetje peper toe

Oesters natuur

1
Neem een oester.
2
Voeg peper en zout toe

Serveer de 3 oesters op een feestelijk bord.

Maak een bedje van zeewier en plaats hierop het trio van oesters.

Schenktip: Serveer dit voorgerechtje met een lekker wit wijntje of bubbels. Dit zou wel eens een ideale starter voor een date night kunnen zijn.

Home made pickles

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

4 personen

  • Bloemkool (in roosjes) 1/2
  • Azijn 500 ml
  • Suiker 70 g
  • Kleine augurken, fijngehakt 200 g
  • Zilveruitjes 100 g
  • Mosterd 3 el
  • Kurkuma 2 kl
  • Gemberpoeder 1/2 kl
  • Curry 2 kl
  • Maïzena 3 el

Hoe maak je het?

Home made pickles

1
Laat de suiker en de azijn opkoken.
2
Blancheer hierin de bloemkoolroosjes gedurende een tweetal minuutjes.
3
Zeef de azijn en breng deze opnieuw aan de kook.
4
Voeg er de mosterd, kurkuma, gemberpoeder en curry aan toe. Bind met de maïzena opgelost in een scheutje water en laat even inkoken.
5
Voeg de bloemkoolroosjes bij de augurken en de zilveruitjes.
6
Doe ze samen in een bokaal.
7
Giet de warme ingekookte saus over de groentjes en sluit af.

Schenktip: Lekker om te serveren bij een stukje traaggegaard buikspek. Ontdek hier het volledige recept.