Rauw

Dag ruwe bolster met blanke pit. Je kunstwerken trekken nog elke dag je kotgenoten aan. Mensen houden van je zachte aanpak.
Gebruik #rebootfood en wij delen jouw creaties op Facebook en INSTA.

Jouw keukenhulpjes:

Jouw inspiratie voor in de keuken:

Hamburgers op de BBQ

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

4 personen

  • Kalfsgehakt 250g
  • Hamburgerbroodjes/ mini 8st
  • Ijsbergsla
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Peterselie 1el
  • Ui 1st
  • Cheddar/Mimolettekaas 4 plakjes
  • Amerikaanse BBQ saus 1/2dl
  • Paprikapoeder Een snuifje
  • Peper en zout Een snuifje

Hoe maak je het?

Kalfshamburger

1
Neem 250g kalfsgehakt.
2
Snijd 1 ui in kleine stukjes.
3
Voeg 1el gehakte peterselie toe.
4
Kruid af met peper, zout en paprikapoeder.
5
Meng dit geheel en maak er mini-hamburgertjes van.

BBQ

1
Bak de hamburgers op de BBQ.
2
Snijd het broodje in 2 en leg dit kort op de BBQ zodat het lekker krokant wordt.
3
Leg de hamburger tussen het broodje.
4
Voeg de sla, plakjes tomaat en een plakje Cheddar/Mimolette kaas toe.
5
Werk af met de Amerikaanse BBQ saus.

Schenktip: Een lekker biertje voor bij dit gerecht is een blond of donker Martha bier.

Traag gegaard buikspek met Hoisinsaus

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

4 personen

  • Traag gegaard buikspek (reeds gegaard) 600g
  • Wortel 50g
  • Bloemkoolroosjes 50g
  • Zoetzure uitjes 100g
  • Kappertjes 100g
  • Augurk 100g
  • Tuinkers 100g
  • Hoisinsaus 2dl
  • Sherry azijn 1/2dl
  • Luikse of Loonse siroop 2el
  • Graanmosterd 1el
  • Room 2dl

Hoe maak je het?

Pickles

1
Snijd de wortel en bloemkool in kleine stukjes.
2
Voeg de kappertjes en fijngesneden augurk toe.
3
Meng dit geheel in 2dl vocht van de kappertjes en augurk en voeg een snuifje kurkumapoeder toe.
4
Bewaar dit 1 week in de frigo.

Hoisinsaus

Meng de Hoisin, Sherry azijn en de siroop in de pannetje en laat dit inkoken tot een stroop.

Saus van graanmosterd

1
Breng de room aan de kook en voeg wat graanmosterd toe.
2
Kruid af met zwarte peper.

Buikspek

1
Snijd het buikspek naar wens in gelijke delen en bak dit al lichtjes aan in de pan. Draai regelmatig om.
2
Plaats deze vervolgens op een ovenplaat en bestrijk deze met de Hoisinsaus.
3
Laat dit een 15-tal minuutjes in de oven bakken op 180° zodat dit mooi karamelliseert

Serveer dit hoofdgerecht op een mooi rond bord:

1
Dresseer het buikspek op het bord.
2
Voeg de pickles toe.
3
Werk af met tuinkers en de mosterdsaus.

Schenktip: Lekker met een Martha rood biertje.