Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
  • Inloggen
  • MIJN WINKELMANDJE    0
  • NL NL
    • NL NL
    • FR FR

Chocoholic

Ja dame you still look Cho-co-licious gewoon zoals je bent. Geniet van het leven. Je weet de kleine dingen uniek te maken.
Gebruik #rebootfood en wij delen jouw creaties op Facebook en INSTA.

Jouw keukenhulpjes:

Jouw inspiratie voor in de keuken:

Chocoladetaart

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • Pure chocolade 325g
  • Boter 250g
  • Suiker 160g
  • Eieren 5st
  • Zout 1/4kl
  • Vanille-extract 1kl
  • Bloem 80g
  • Cacaopoeder

Hoe maak je het?

Chocoladetaart

1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm van 24 centimeter doorsnede met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
3
Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
4
Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten.
5
Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder.
6
Werk af naar keuze (TIP: bolletje vanille-ijs en verse frambozen).

Serveertip: Ideaal drankje voor deze taart is een Chai latte. Ontdek hier het recept.

Home made chocoladepasta

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • Melkchocolade 100g
  • Fondantchocolade 40g
  • Hazelnootpoeder 2el
  • Hazelnootolie 1,5el
  • Cacaopoeder 1kl
  • Vanille-essence 1el
  • Vloeibare honing Een snuifje
  • Kaneel 60g
  • Boter

Hoe maak je het?

Chocoladepasta

1
Smelt de melkchocolade en de fondantchocolade au bain-marie.
2
Roer er 2 el hazelnootpoeder, 1,5 el hazelnootolie, 1 kl cacaopoeder, enkele druppels vanille-essence en 1 el vloeibare honing door.
3
Doe een flinke snuif kaneel bij het mengsel en roer 60 g zachte boter in vlokjes door het lauwe chocolademengsel.
4
Verdeel in potjes en laat opstijven.

Serveertip: Dat chocopasta erg lekker is op de boterham hoeven we je niet te vertellen, maar je kunt hem ook heel goed gebruiken in taarten, koekjes of nagerechten. Uittesten maar!