Gratis snijplank bij elke aankoopschijf van €30!

Foreplayer

Sporten blijft gezond. Dat weet jij als de beste. Je bent duidelijk nog altijd de leukste thuis.
Gebruik #rebootfood en wij delen jouw creaties op Facebook en INSTA.

Jouw keukenhulpjes:

Jouw inspiratie voor in de keuken:

Gegrilde little gem met tzaziki

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

4 personen

  • Little gem (Romeinse sla) 4st
  • Griekse yoghurt 3dl
  • Komkommer 1/2
  • Muntblaadjes 10 blaadjes
  • Dille Enkele takjes
  • Look 2 teentjes
  • Peper en zout Een snuifje

Hoe maak je het?

1
Rasp de komkommer, voeg de fijngesneden look en een snuifje zout toe.
2
Laat het geheel een uurtje staan zodat het vocht eruit kan trekken.
3
Meng dit met de Griekse yoghurt, munt en dille.
4
Voeg 10 fijngesneden muntblaadjes en enkele takjes dille toe.
5
Kruid af met peper.
6
Snijd de 4 little gem’s doormidden en grill ze.
7
Serveer hier bovenop de tzaziki.

Serveertip: Heb je nog wat tzaziki over, bewaar dit in de frigo. Ideale spread voor bij een toast gerookte zalm.

Gamba’s op de BBQ

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

4 personen

  • Grote gamba’s 8 st
  • Citroentijm 1/4
  • Limoen 1st
  • Olijfolie 1 scheutje
  • Peper en zout Een snuifje

Hoe maak je het?

Gamba’s op de BBQ

1
Plet 2 teentjes knoflook en meng citroentijm met het sap en rasp van 1 limoen, doe er 1dl olijfolie bij en kruid met peper en zout.
2
Rijg de gamba’s op een metalen spies, wrijf de gamba’s in met de marinade en laat dit een tijdje intrekken (dit kan je ook een de dag op voorhand doen).
3
Leg de gamba spiesen op de BBQ en bak 2 min. aan elke zijde.
4
Kruid af met peper en zout.

Schenktip: Bij gamba’s kan je het beste een frisse witte wijn serveren zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling.