Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
  • Inloggen
  • MIJN WINKELMANDJE    0
  • NL NL
    • NL NL
    • FR FR

Recycling van food

Recycling van food

Om voedselverspilling tegen te gaan is het belangrijk dat je eten op de juiste plek en onder de juiste omstandigheden bewaart. Huishoudens die hun koelkast overzichtelijk inrichten kunnen tot 50% van hun voedselverspilling voorkomen en daarmee heel wat euro’s uitsparen.

Hier zijn enkele tips:

Restjes en overschotten

Restjes bewaar je best vooraan in de koelkast op ooghoogte, dan vergeet je ze niet. Het is ook handig om deze in plastic bakjes te bewaren en te labelen.

Zo is er bijvoorbeeld onze 3-delige kommenset met deksel: Deze set van 3 kommen is ideaal voor het serveren, presenteren en bewaren va diverse soorten etenswaren. Ook al je graag je restjes meeneemt naar het werk is deze set een echte must-have.

De kommen zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Het deksel heet een ingebouwde luchtopening waardoor je jouw maaltijd makkelijk kan opwarmen in de microgolfoven.

 

3 delige set potjes

 

Groenten en fruit

Groenten kan je best in de lades van je koelkast plaatsen. Met uitzondering van de vruchtgroenten zoals tomaat, paprika, komkommer, ...  en de wintergroenten zoals uit, wortel, ... bewaar je best buiten de koelkast. In de koelkast bederven deze namelijk sneller door de koude.

Bewaar fruit zoals bessen, aardbeien, appels en peren in een andere lade dan de groenten. Exotisch fruit zoals appelsienen kan je beter buiten de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat deze dan niet in het zonlicht staan.

Op deze manier kan je alles tot twee keer zo lang bewaren.

Vlees en vis

Bewaar vlees en vis op de onderste plank van je koelkast en zorg dat het goed verpakt is, op die manier kan het geen andere producten ‘besmetten’. Dit geldt ook voor brood beleg.

 

Conclusie

Door voedsel op de juiste manier te bewaren ga je voedselverspilling tegen en zorg je voor een voor een duurzame bijdrage. 1/3e van het voedsel dat bedoeld is voor de mens wordt nog steeds verspild en dit kan met enkele kleine aanpassingen al een pak minder zijn. 😉

Meer berichten